4 Ocak 2013 Cuma

N-n-n


Bir kuru gürültüdür gidiyor ya, neyse... Biz notlarımıza bakalım.

Yeni senenin en güzel yeniliklerinden biri, yeni takvimler. Bir klasik olan Takvim-i Ragıp'ı bu vesileyle şiddetle tavsiye ederim; bir takvimin içermesi gereken tüm bilgileri içerdiği gibi kimi günlere 'Bazı yerlerde yağmur yağabilir' ibaresi düşmesi, kuşların göç günlerini şaşmaz bir kesinlikle belirtmesi, lale mevsiminin başlangıcından yaprak dökümünün sonuna mühim tarihleri işaretlemesi ile eşsiz bir rehber olduğu için. Yanına keyfinize göre Saatli Maarif'i, hatta Galeano'nun Ve Günler Yürümeye Başladı'sını ekleyerek daha derin boyutlar katabilirsiniz.

Geçen hafta yazdığım sene sonu özetinde, Amazon'dan ve Amazon'un başındaki Jeff Bezos'dan uzun uzadıya bahsetmiştim. Bezos'un fantastik bir projesi var ki değinmezsem olmaz: 10.000 Yıl Saati. Saat, önümüzdeki 10.000 yıl boyunca zamanın çetelesini tutacak. Teksas'ta bir dağın tepesine, mağaramsı bir oyuğa inşa edilen saat, insanlığın 'uzun-vadeli' düşünme yetisine yönelik bir saygı duruşu niteliği taşımaktaymış. Ne diyeyim? Henüz yapım aşamasında, bari onu söyleyeyim.

Designers & Books, AIGA ve Design Observer işbirliği ile 50 Kitap / 50 Kapak. Şahane işler var, buradan buyrun.

18 Ocak'ta yapılacak Hrant Dink anma törenine Noam Chomsky'nin katılacağı açıklandı. Detaylar burada. Chomsky'nin Ali G. ile yaptığı tuhaf sohbeti ise buradan izleyebilirsiniz.

Yılbaşı akşamı herkes kendince kurtlarını dökmüş, kutlamasını yapmıştır sanıyorum; yapamayanlara selam olsun. Şuradan 'partileme' konusunda ihtisas sahibi David Bowie, Lou Reed ve Iggy Pop fotoğraflarına göz atıp ayrıca ilham alabilirsiniz. Şurada ise Bukowski'den Ginsberg'e, Zadie Smith'ten Carson McCullers'a farklı yazarların eğlenme hallerini tetkik edebilirsiniz. Anahtar kelime: rahatlık!

Bugün notları bir video ile değil, Scott Hazard'ın işlerinden birine ait görselle kapatmak dileğindeyim. Boş sayfanın dayanılmaz cazibesi... Yeni senenin ilk haftasını devirdiğimiz şu cuma gününde, temiz başlangıçlar temenni ederim hepimize.

İyi tatiller!









5 yorum:

  1. Konuyla biraz alakasız olacak ama sormak istiyorum ne zamandır, mazur görün.
    Amazondan sipariş veriyor musunuz? Siparişlerde sorun yaşadınız mı hiç? Çok yabancıyımdır da bu konulara. İnternette de açıkçası tatmin edici cevap bulamadım.
    Neyse, iyi tatiller efendim size de.

    YanıtlaSil
  2. Amazon Türkiye için kargo takip seçeneği sunmuyor, dolayısıyla paketin nerede olduğunu bilemiyorsunuz; sabırsızlık ve paranoya söz konusu ise biraz zorlayıcı olabiliyor.
    Amazon deneyimlerine Ekşi Sözlük'ten de bakabilirsiniz fikir edinmek için: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=amazon%2Ecom
    İyi tatiller!

    YanıtlaSil
  3. Ben Amazon'dan son zamanlarda epey kitap aldım. Daha önceleri siparişin gelmesi en az 1 ay sürerdi, şimdi 10 gün gibi bir sürede geliyor, hiçbir aksaklık yaşamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, bakalım bugünlerde ben de deneyeceğim alışverişi.
    Heyecanlı bir bekleyiş olacak. :)

    YanıtlaSil