14 Aralık 2012 Cuma

Notlar



N-n-n-n!

Dün duyurduk, bugün tekrarlayalım: Irvine Welsh'in Porno'su, bugünden itibaren, tüm kitapçılarda. Duyduk duymadık demeyin.

Sene sonu hasebiyle listelere gömülmüş vaziyetteyim. Müzik, kitap, haber, teber derken fena bir özet durumuna da geçivermiş oldum, hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önünde akıyor adeta - en iyi ihtimalle Nick Hornby'nin liste yapmaksızın edemeyen karakterleri gibi dolaşıyorum ortalıkta, kötü ihtimalleri şimdilik göz ardı edeyim. Neyse, buna da bir dur demek, akışa bırakmak gerek... Her liste eksik listedir elbette ve söz, söyleyeni bağlar, orası ayrı. Beynim çorba kıvamı almak üzere; o, apayrı. Listeler bir kenara şunu duyurmadan geçmeyelim: Pantone, yılın rengini seçmiş ve 2013 zümrütün yılı ilan edilmiş. Tasarımdan sanata, zümrüte yer açın. Ya da açmayın, bilemiyorum, benim pek aram yok şahsen.

Bu ayki NTV Tarih'in dosya konusu Oğuz Atay, yeni ve değerli dergilerden Sarnıç Etgar Keret'in Kapı Birden Vuruldu'sunu odak kitap olarak işlemiş, Kitap-lık'ın Kasım-Aralık sayısı ise Italo Svevo ile Yasadışı Amerikan Şiiri'ne geniş yer ayırmış. Notos'un yıl sonu sayısı da Edebiyatta İntihar dosyasıyla raflarda - gözlerden kaçmasın.

Ve nihayet, bekleyiş sona erdi... Peter Jackson imzalı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, bugünden itibaren vizyonda. Orta Dünya özlemi nihayet son buluyor. Devamı seneye - Tolkien'in Hobbit ile ilgili çizimleri için ise sizi buraya alalım.

Keret'e bir de buradan bakın: Yazıhane. Şahane site, şahane yazı.

İletişim'in müthiş bir iş yapıp Art Spiegelman klasiği Maus'u yayımladığından bahsetmiştik. Aşağıda, Spiegelman Meta Maus'u anlatıyor.

Sene sonu itibariyle vites yükseltmekten dolayı hızla okuyor, yazıyor, özet geçiyorum sevgili okuyucu... Bu haftanın notları bu kadar ama biz, önümüzdeki maçlara bakalım.

İyi tatiller!



1 yorum:

  1. Size de iyi tatiller, pek tatil yapıyormuş gibi görünmüyorsunuz aslında :)

    YanıtlaSil