25 Temmuz 2013 Perşembe

Persona



İki gündür takma adlar vasıtasıyla çoğul kimliklere/alter egolara/birden fazla mahlasla roman yazanlara dair yazıyorum, bugün noktayı, alter ego hadisesinin kanımca doruk noktasıyla, Calvin and Hobbes ile koyayım.

Calvin and Hobbes (ülkemizde Remzi Kitabevi tarafından Kalvin ve Hobs adıyla yayımlanmış) zannediyorum ki okuyanın mest olmadan elinden bırakamayacağı, kıymeti kendinden menkul bir Bill Watterson hadisesi ve haberlere bakılırsa, Kasım ayında görücüye çıkacak bir belgeselin de konusu olmuş.

Okuduysanız biliyorsunuz elbette, okumadıysanız alter ego ile ne alakası var diye düşüneceksiniz... Geçtiğimiz günlerde, yanılmıyorsam Chuck Palahniuk'un Twitter mesajlarından birinde, Dövüş Kulübü'ndeki Tyler Durden ve anlatıcı (Jack?) ilişkisinin Calvin ve Hobbes ile paralel olduğunu okumamla eski ciltleri yeniden indirdim ve bir kez daha, çoğunu anımsıyor olmama rağmen bu maceralar karşısında sevinçle doldum... Bu vesileyle henüz tanışmamış olanlara imrendiğimi belirtmek isterim.

Palahniuk ise, geçtiğimiz hafta Dövüş Kulübü'nün devamının geleceğini, ancak çizgi roman formatında yayımlanacağını duyurdu: Romanın bitiminden on yıl sonrasında, Jack'in içinde gizlenen anlatıcı Tyler, "geri" dönmeye hazırlanıyor, Jack'in olan bitenden haberi olmuyor, Marla'nın canı sıkılıyor, Jack ve Marla'nın evliliği iyi gitmiyor ve Tyler, onların çocuğunu kaçırıyor. Ve olaylar gelişiyor...

Çizgi Dövüş Kulübü'nü Calvin ve Hobbes ile paralel okumak için, 2015'e değin beklemek gerekecek.

Sağlıcakla.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder