19 Temmuz 2013 Cuma

N-n-n

İnsanın, sadece kendi ruhunda da olsa, bir cennet köşesi yaratmak için imkanı vardır, kulağa ne denli çılgınca gelirse gelsin.*

Başkalarının okuduğu kitaplar sizi cezbeder mi bilemem, ama blog yazarınız, bir toplu taşıma aracında bir başkasının okuduğu kitabın adını görebilmek uğruna nice boyun fıtığına meydan okumuş bir bünyedir. Notlarımız, öyleyse, David Foster Wallace'ın kütüphanesinde yer alan kitaplar ile başlasın: buyrun. Wallace'ın sayfaların kenarına bolca not düşen, kitabıyla neredeyse "diyalog" kuran türden bir okuyucu olduğunu belirtmek gerek... Wallace'ın kütüphanesinde yer alan ve Türkçe olarak yayımlanmış kitaplardan kısa bir liste göreyim derseniz buyrun, el emeği göz nuru, yaz mevsiminde bilhassa güzel gidecek birtakım kitap önerileri: Huckleberry Finn'in Serüvenleri, Amerika, Göz, Beyaz Gürültü, Şaka, Barbarları Beklerken, Tavşan Kaç, Günü Yaşa, Sinema Müdavimi, Muhteşem Gatsby, Budala, Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap, Fenomenoloji Üzerine Beş Ders, Hayallerin Peşinde, Kapanda Üç Kaplan... Her liste gibi eksik, ancak Huck Finn ile Stephen King'in Carry'sini (Göz,) Kapanda Üç Kaplan ile Narnia Günlükleri'ni, Bellow'un Günü Yaşa hüznüyle DeLillo'nun Beyaz Gürültü ironisini yan yana getirdiği için büyüleyici nitelikte.

Vatan Kitap'tan bir Henry Miller yazısı, Clichy'de Sessiz Günler ve cinsellik üzerine: "Seks, yaşamın dokuz sebebinden biridir. Diğer sekizi de zaten önemli değildir."

Anish Kapoor, Eylül'de İstanbul'da!

Kitap satış sitesi Amazon, saldırısını sürdürüyor: Amazon, çizgi romanlara el atmış şimdi de... Sırada ne var?

Direnenler için gelsin: Diren Sözlük!

Samuel Beckett'in ilk romanı Murphy'nin manüskripti, 1,5 milyon dolara alıcı buldu. Beckett'in Türkçedeki diğer kitapları burada.

Notları, Glastonbury 2013'ten alt-j ile bitirelim: Breezeblocks.

İyi Tatiller!

(* Stand Still Like the Hummingbird için Önsöz, Henry Miller.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder