29 Temmuz 2016 Cuma

N-n-n


Cuma notlarına Kusama ile giriş yapalım: Küçük Denizkızı - Sonsuzluğa ve Ebedi Aşka dair bir Masal. Kusama hakkında daha fazlası için buraya ve buraya buyrun. Kusama'nın Alice Harikalar Diyarında'sı çizimleri için sizi buraya alalım.

Hemingway'e kim benzer, kim benzemez? Hah, bana böyle anlamsız haberlerle gelsinler; buradan hareketle, klonlanmış canlılar, bir tarihçe. Üzerine, zaruri biçimde, Ishiguro, Beni Asla Bırakma. Beni asla bırakma deyince, hazır mevsimlerden yaz iken ve yazın şiir okumak başka güzel diye: İbrahim'in Beni Terk Etmesi.

Seksenler, doksanlar ve bizim yeraltı: Murat Beşer zamanın flulaştırdığı simaları yeniden resmediyor - her biri roman olabilecek nitelikte, şiddetle öneririm. Üzerine, Jack White'ın uzaya yollayacağı pikap ve hazır nostalji damarına dalmışken Trainspotting 2: Play Tuşu soruyor, Trainspotting 2 neden çok önemli bir film? Blog yazarı olarak böyle bir söz hakkım var mı bilmiyorum ama bazen bir film sadece bir film ve bir kitap sadece bir kitaptır, kimileri hayatımızı değiştirecek kudrette olsa bile demek isterim bu noktada, bu arada Porno diye yazılır, Trainspotting 2 diye okunur, belirtmeden geçmeyeyim.

Güzel insanlardan güzel işler: Baysan Yüksel ve Zeynep Alpaslan'ın Lulu'su. Zeynep Alpaslan'ın geçtiğimiz günlerde yayımlanan romanı Pagoda için buraya, Baysan Yüksel'in harikulade işleri için de buraya bir uğrayın.

Herkese edebiyat, sanat ve bilgi dolu günler ve elbette ki zihin açıklığı dilerim.

(Yukarıdaki görsel haliyle Kusama, aşağıda Mr. Fahrenheit ve Mazatl'a ait işlerle Doğu Londra, Fashion Street. Dünya büyük, hayat kısa yahut ars longa, vita brevis, zamanımızı harcamayalım (bir temenni.))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder