15 Temmuz 2016 Cuma

N-n-n

Kişisel bir şeyle başlayayım: Birkaç sene önce, Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nda çok ısrarlı bir okur, satın aldığı kitabın yazarının orada bulunmamasına hayıflanarak standda duran bizlerden onu imzalamamızı istedi, bunu yapamayacağımızı öğrenince de içine hiç değilse tarih atılmasını istedi... Anı olarak. Neyse, bu cumanın ilk notu benzer bir damardan: Red Hot Chili Peppers'a Metallica CD'leri imzalattılar. Zorla.

Drone'lar salan, dünyayı yerinden sarsan Amazon bu defa market alışverişinizi kapınıza getirecekmiş. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları çalınmış. Yine Mark Zuckerberg ya da: Biri sizi gözetliyor. Önce Çember'i okuyun, sonra konuşalım.

Abbas Kiarostami aramızdan ayrıldı. Meğer NYRB'nin Yaşar Kemal edisyonlarından birinin kapağında, onun çektiği bir resim yer alıyormuş... Çağrışımlar geniş.

Yazarın odası: Valeria Luiselli. Luiselli demişken, K24'ün 'Yolu Yarılamadan Sınırları Aştılar' adlı makalesine dikkat, Luiselli burada bir diğer yazarımız Tea Obreht ile birlikte boy gösteriyor. Dosyadaki diğer isimler de ilgiye şayan, kaçırmayın, gönlünüzce kurcalayın.

Yeraltı, on altıncı yüzyıl dolayları. Üzerine, metroda arz-ı endam eden hayvanlar. Eh, kapanış görseli Snapchat tarihimin en saçma karesiyle gelsin öyleyse: Hacıosman metrosundaki at kafalı genç adam.

Güzel günler dileklerimle.


1 yorum:

  1. Okurun imza konusundaki tutturmuşluğu sebebi ile lütfen suçlamayınız. Kendi kendine olmuyor bu ısrar. Bazı kapkaç zihniyetli çok satar yayınevlerinde genel yayın yönetmenliği eden mürekkep yalamışkeçibıyıklılar hiç bozuntuya vermeden orada olmayan kadın ya da erkek yazarlarının yerine basıyorlar imzayı ki ne gam.. Okur istiyorsa bu laneyli yayınevleri suçlanmalı ve teşhir edilmeli. :)

    YanıtlaSil