16 Kasım 2012 Cuma

Fuar


Bu cuma n-n-n-n'lar yok - bizler gün boyu Tüyap'ta kurulumla meşgul olacağız. Onun yerine Kitap Fuarı için kısa 'ayakta kalma ve tadını çıkarma' listesi hazırladık, buyrun:

1. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı, 17-25 Kasım arası, sabah saat 10'dan akşam 8'e değin açık. Rahat rahat gezmek, kalabalıktan uzak durmak isteyenler için hafta içi akşam saatleri ideal. Evet kitapçılar iyidir, ama fuar size yeni çıkanlar ve çok satanlar ötesinde, geniş ufuklar sunar; unutmayın! Tepebaşı nostaljisini bir kenara bırakın ve kitaplar uğruna yola çıkın! (Hafta içi akşam 7 ile 8 arası en güzel dolaşma vakti kanımca.) 

2. Beylikdüzü ve civarında yaşamayanlar, uzaktan gelenler için altın tavsiye, trafiğe kurban gitmemek için toplu taşımadan faydalanmak gerektiği. Planlı davranırsanız fuara ulaşım sanıldığı kadar zor değil; ne de olsa bizler hafta içi hafta sonu demeden aynı sınavdan geçiyoruz ve başarıyoruz, trafikten ve metrobüs kalabalığından ürkenlerin ziyaret saatleri konusunda hassas davranmaları yeterli. Ücretsiz servisler listesi burada, üstelik bu yıl metrobüs ile kapıya kadar gelmek de mümkün.

3. Fuara gelmeden internette veya kitapçılarda dolaşın, ilgilendiğiniz kitapları ve ilgili yayınevlerini listeleyin. Liste tamamsa fuara geldiğinizde girişte bir kroki edinin, standları elinizle koymuşsunuz gibi bulacaksınız. Ya da buraya bakın; stand bilgilerine sahip değilseniz vakit kaybetmeniz olası. Kalan zamanınızı böylelikle yeni keşiflere ayırabilirsiniz. 

4. Fuarın güzelliği pek çok kitabı inceleme, sayfalarını karıştırma, fikir edinme fırsatı sağlaması aslında.    Kitapları tetkik etmekten çekinmeyin. Kitap karıştırmak güzeldir! (Bunu yazmak zorundayım; son iki senedir Tüyap'a gelen kalabalıkların kitaplara uzanmaktan çekindiğini görüp şaşakalıyorum. Kitabı kapağıyla yargılamayın şeklinde düz bir biçimde çevrilecek bir deyiş vardır ya hani, sanki tersi söz konusu - kapak bir yana, kitabın içidir mühim olan, fikir edinmek için karıştırmak gerekir.)

5. Standların çoğunda yayınevi çalışanları ile karşılaşacaksınız. Fuar, bizlerin de okurlarla yüz yüze gelmesi açısından önemli bir fırsat. Konuşun, soru sorun, tanışın, irtibata geçin. E-posta atmaktan daha direkt, daha insancıl bir metot.

6. Malum, civarda yaşamayanlar, özellikle Anadolu yakasından gelenler için yol uzun - pratik bir tavsiye aç gelmemek ya da yiyecek konusunda tedarikli olmak yolunda.

7. İmza günlerini, söyleşileri ve etkinlikleri tetkik edin ve ona göre yola çıkın, sonra kaçırdıklarınıza hayıflanmayın. İmza günleri için bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

8. İşte bu kadar. Keyfini çıkarın!

Bizler fuar boyunca kendi standımızda olacağız, blog takipçilerini bilhassa bekliyoruz. Bazı küçük sürprizler için gün içinde bizi buradan takip etmeyi de unutmayın. Salon 2, 207A'dayız - geçen sene olduğu gibi.

Şimdi bizleri belki biraz yorucu ama çok keyifli geçecek bir on gün bekliyor... Umarım karşılaşırız.

Görüşmek dileğiyle!

(Görsel This is Colossal'dan ama burası, tahmin edeceğiniz üzere, İstanbul Modern.)

7 yorum:

  1. Hayatımda ilk kez geleceğim İstanbul Kitap Fuarı'na ve çoook heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
  2. Epeydir okumak istediğim bir kaç kitap için fuarın açılmasını bekliyordum ve nihayet Pazartesi günü geliyorum! Geçen sene benimle ilgilenen görevli arkadaş pek eğlenceliydi, umarım yine karşılaşırız.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Geldik. Gördük. Yüklendik epeyce Siren'den. Bardağımızı ve rozetimizi de aldık. Sanem Hanımla biraz sohbet de etmek istemiştik ama meşgul görünüyordu. Artık kısmet başka bir zamana...
    Bu arada Edgar Keret setimi de tamamlamış oldum. Çok mutluyum...

    YanıtlaSil
  5. Geldik. Gördük. Siren'den epeyce yüklendik. Sanem ile biraz sohbet de etseydik güzel olacaktı ama meşgul görünüyordu. Artık kısmet bir dahakine...
    Bu arada Edgar Keret serimi tamamladım. Çok mutluyum....

    YanıtlaSil
  6. Yine çok güzel kitaplar aldım.Sanem hanım ın hediyesi bardağı da düşürüp kırdım,çok üzgünüm :( fuara tekrar gidersem yine uğrayacağım.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bardak mı? Benim bardaktan niye haberim yok! Rozet mi? Benim rozetten niye haberim yok? Şaka bir yana, Pazartesi ve Salı mola verdim, Çarşamba zaten kitap almak için uğrayacaktım, umarım bana da bardak kalmıştır. Görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil