3 Aralık 2010 Cuma

Hayat


Geçtiğimiz hafta Woody Allen, 75.ci doğumgününü kutladı. 75 yıllık yaşamına pek çok şahane film, öykü, senaryo vb. sığdıran Allen, yakında Uzun Boylu Esmer Adam (You Will Meet a Tall Dark Stranger) ile vizyonda da olacak. Film hakkında konuşan Allen, son dönemde yaptığı işlerde yaşlı karakterlere daha geniş yer vermesiyle ilgili olarak (Stranger'da önemli rollerden birini Anthony Hopkins üstleniyor) -Vancouver Sun gazetesinin haberine göre- sorulan sorulara aşağıdaki gibi cevap vermiş.

Yakında 75 yaşında olacağım ve şimdiden tükendiğimi, bir ayağımın çukurda olduğunu hissediyorum. Bu hissi bertaraf etmek için ne olursa yaparım. Zihnim hep 30, 40 yıl daha genç olsaydım neler yapardım ile meşgul. Artık çok geç tabii. Geri dönüşsüz... Yaşlanmanın güzel bir tarafı yok. Kırışıyorsun, kuvvetten düşüyorsun, becerilerini yitiriyorsun, arkadaşların birer birer ölüyor. Odanın birinde oturup lapa yer hale geliyorsun. Bunun iyi bir yanı yok. Tam anlamıyla yok oluş. Geri dönüşsüz.

Yapabileceğin en iyi şey bunu düşünmemeye çalışmak tabii. E sen de sinemaya falan gidiyorsun, sonucu evrenin gidişatında herhangi bir rol oynamayacak anlamsız ilişkilere giriyorsun, Roger Federer'i izliyorsun... Onca spora ve sağlıklı beslenmeye rağmen yine de bir gün gelip seni alacak olan uzun boylu esmer yabancıyı düşünmemek için yapıyorsun tüm bunları.


Allen, bunları anlattıktan sonra kimsenin canını sıkmak istemediğini de ekliyor. Blog yazarınızın favorisi Annie Hall'dan bir dizeyle bağlansın ki kimsenin canı sıkılmasın:

"Sefalet, yalnızlık ve acı dolu hayat - ve çok çabuk sona eriyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder