27 Mayıs 2016 Cuma

N-n-n

N-n-n!

Geçenlerde not düşmüştüm, sona kalanlar için tekrar hatırlatayım: IAN Edebiyat'ın Mayıs sayısı, geçmişten bugüne fanzin dosyası ile müthiş; kaçırmayın, alın, okuyun, saklayın; bir örnek dergilerden sıkıldık diye ağlamayın, kendi yayınızı kendiniz yaratın (kolay iş değil, ona göre.) Bu bağlamda geçmişi anımsamak isteyenleri şuraya alalım, şuraya da fanzin derlemesi yapan bir hesap koyalım - Ben en son şurada bol miktarda bağımsız yayına rastladım; paylaşmak istediğiniz bağlantılar vs. olursa bu post'un altına yorumlarınızı beklerim. Belki bir gün, doksanların sonlarında tek kişilik dev kadromla yayınladığım kendi fanzinim ZineK'i de sizlerle paylaşabilirim - henüz hazır değilim.

Man Booker International, bu yıl Han Kang'ın Vejetaryen'ine gitti. Bir bölümüne buradan ulaşabileceğiniz büyük övgü toplayan Vejetaryen, önümüzdeki aylarda April tarafından yayımlanacak. Yakında yayımlanacak olan kitaplardan bahsederken Knausgaard notunu da düşmeyi ihmal etmeyelim: Yeni kitaptan bir bölüm burada. Yayımlanmasını beklediğimiz kitaplardan bölümler bahsini, Nobelli Svetlana Aleksiyeviç'in yeni yayımlanacak kitabının İngilizce edisyonundan bir parçayla kapatalım: İkinci El Zaman.

Geleneksel Taht Oyunları notlarımıza gelelim: Hodor! Üzerine, beşikten mezara kahramanlar. Burada da böyle bir çalışma vardı. (Yazara neden bu kadar çok kişi ölmek zorunda diye sormuşlar, yazar, her insan ölmek zorunda diye yanıtlamış, buyrun.) Gelenek damarını izleyeceksek burada J.K. Rowling'e geçmem gerek aslında; biliyorsunuz, Rowling'in herhangi bir konuda bir demeç verip haber olmadığı bir hafta bile geçmiyor, ben de notunu düşüyorum, son olarak Donald Trump ve ifade özgürlüğü hakkında bir şeyler söylemiş kendisi ama bağlantı vermeyeceğim, zira hem sıkıldım hem de yazarımı biraz daha sessiz, biraz daha gölgede kalan haliyle sevenlerdenim.

Son olarak bir duyuru: Siren'in artık müstakil bir Instagram hesabı var, bizi bulun ve listenize ekleyin... Sonrası belli mi olur, biraz oturduktan, sayımız çoğaldıktan sonra oraya özel kimi güzellikler, sürprizler gelişebilir - haber vermiş olayım: Buradayız, bekleriz. (Hesapta rastladığınız kediler sanat yönetmenimiz Nazlım Dumlu'nun dostları - gördüğünüz gibi kadromuz kalabalık... gerçek kediler ve gerçek kitaplar. Aşağıdaki görselde Ziggy ve Keşke Bugün Kendimle Karşılaşmasaydım.)

İyi tatiller!




1 yorum:

  1. Dilimize kazandırılacak Alekseyeviç kitabından mi bahsettiniz, ben mi yanlış gördüm. Zira yıllar once bir kitabı basılmış ama ara ki bulasın?

    YanıtlaSil