13 Mayıs 2016 Cuma

N-n-n

Hafta boyunca, okuduğunuz kitapların arkalarındaki kahramanlardan birini, Seda Ersavcı'yı tanıttık sizlere. Bahsi kapatıp notlara geçereken ilk duyurumuz, Seda Ersavcı'nın en son yayımlanan çevirisi olsun öyleyse: Öğle Yemekleri. 

Birtakım değişikliklerin damga vurduğu bir haftaydı bu geçtiğimiz. İdefix'in sitesi, Instagram'ın logosu ve tasarımsal bazı nitelikleri değişti; bunlar hususunda fikir belirtecek değilim ama mesela şöyle bir haber var ve insan bazı değişiklikleri ancak algoritmalara yorabiliyor.

Bu ayki IAN Edebiyat, dehşet bir fanzin dosyası hazırlamış. Mondotrasho'dan Laneth'e ve bugüne, yaratıcılığa değil tektipleşmeye bel bağlayan günümüz dergiciliğine inat çeşitlilikleriyle fanzinler, derginin dosya konusu. Derya gibi bir sayı olmuş, oku oku bitmiyor. Gerçi Ahmet Tulgar'ın 'Khlebnikov, Murat Belge ve Ben' başlıklı yazısı, bu sayıyı arşivlik kılmak için yeter de artar bile - altını daha fazla çizmem olası değil sevgili okur: Bu sayıyı alın, okuyun, saklayın. Khlebnikov demişken, işitsel 'tadımlık' için buraya. Kapanış: fütürizmde yeni sayfalar.

Bağlama ihtiyaç duymadan düşülecek not: Nordik filmler gösterimde. Finalde: İçinizdeki kapitalisti dizginleyin! Eğer bu mümkün değilse her şeye fiyat etiketi üzerinden bakmaya devam edin, mesela şuradaki gibi: Game of Thrones ve emlak maliyetleri.

Bu cuma notlar burada biter. Sizleri saygıyla selamlıyorum.

(Görselde Hırdavatçılar Çarşısı, Karaköy.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder