28 Eylül 2015 Pazartesi

N-n-n

Kanlı dolunay haftasına tersine başlangıç: Notlar!

Sanat sepet işleri ile başlayalım: Venedik Bienali'nde edebiyatın izini sürmek. Adrian Villar Rojas ve İstanbul Bienali kapsamındaki işleri. Hazır bienale değinmişken Guardian'dan güzel bir makale: bienal ve insanlığın sefaleti. (İnsanlığınki ayrı elbette, ama tatil gününde ada vapuru sefaleti diye bir şey var gerçekten.) Suda yüzmek bahsine ek: Bedri Rahmi'nin kağıt gemileri. Kapatırken, iki sanatçının, Anish Kapoor ve Ai Weiwei'in yürüyüşü ile Ai Weiwei'den sansüre karşı ağzı olmayan kukla yapımı çağrısı ve nokta niyetine, sanat festivaline kabul edilmeyen örgücü ninelerin intikamı - neredeyse bir George A. Romero şahanesi.

Groteskten devam - Barbie bebeklerden ilhamla: Sanat eserleri. Jennifer Lawrence aşkına Barbie. Barbie'nin dayattığı imkansız standartları onu tuhaf mecralara sürükleyerek eleştiren sanatçılar, onlu liste. Ve olmazsa olmaz, Instagram'ın gülü hipster Barbie: oldukça tanıdık.

Kitaplardan ilham alan punk şarkıları. Üzerine, Sylvia Plath'ten ilhamla bir çalma listesi. Grooveshark artık hayata veda etti ve pek çok emeği de yanında götürdü, ama muadil bir Spotify sayfası hazırlama çabaları içindeyim sevgili blog okuru, ne de olsa Grooveshark'a ayrılan yas süresinin sonuna geldik - hazır olunca duyuracağım.

Tavsiye gibi tavsiye: Salman Rushdie'nin okuma önerileri. Rushdie'nin yeni romanı, geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve umarım Türkçesi de yoldadır; bu sıra yeni yayımlanan romanlar derken, Franzen'ın Purity'sini de atlamamalı, şimdilerde okuyorum ve ilginçtir ki epey sevdim. Franzen'dan kitap önerileri; yalnız kolaya kaçmış ve klasiklere sığınmış, belirteyim.

Görselde, Adrian Villar Rojas'ın bienal kapsamındaki heykelleri - Büyükada'daki bienal mekanları Kurban Bayramı dolayısı ile kapalı olduğundan ve fotoğrafı çeken blog yazarınız, pek çok başka insanın da yaptığı gibi bunu öngöremeyip adaya bayram tatilde gidebildiğinden onları koruyan telin ardından görüntülendi. Mahzuru yok esasen; mahşeri andıran vapur seyahati cehenneme giden yolun selfie çubuklarıyla döşeli olduğunu tüm hücrelerimle hissetmemi sağladığı için ayrıca minnettarım.

İyi haftalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder