Haftaya tersine bir başlangıç yapıyor, geçen cuma yazmadığım notlarla giriş yapıyorum. Bu aralar, böyle...
Geçen hafta bahsetmiştim; adını doğa şartlarına ve yalnızlığa direnen bir roman kahramanından alan kitabevi, Robinson Crusoe 389, kitapseverlerden destek bekliyor. Naçizane tavsiyem: Schadenfreude çığlıkları atanlara, suları bulandıranlara, 'fazla seçkinci/karanlık/vs. olmasından çıkarsadığım üzere elit bir yerdi zaten ve hep bunu söyleyeceğim günün gelmesini beklemiştim' diyenlere falan aldırmayın ve kitabevlerinize, şehrinize, yaşamınıza sahip çıkın. Beyoğlu!
J.D Salinger'ın ölümünün ardından, yazarın kaleme aldığı beş yeni eserin basılacağı duyuruldu. Beş yeni öykü içerecek olan Glass Ailesi adlı kitap, Peter Pan'ların Sonucusu ve En İyisi isimli (Caulfield ailesinin hikayelerinden oluşan) bir öykü kitabı, yazarın savaş anılarını konu alan bir novella, İkinci Dünya Savaşı ve Salinger'ın ilk evliliğini konu alan bir roman ve Vedanta felsefesine dair öyküler içeren bir kitabın yayımlanacağı iddia ediliyor.
Şahane bir kitap: Buradayız. Yazar: Kerem Eksen; Alef Yayınevi'nden. Roman yazmaya, yaşamaya çalışmaya, varoluş sancılarına dair... ve evet, biz buradayız, orası kesin. Şiddetle tavsiye ederim.
Orhan Pamuk -ki Buradayız'da bahsi sıklıkla geçiyor- önce Financial Times'la, ardından Hürriyet'le birer söyleşi gerçekleştirdi. Kar için Sonsöz burada, yeni romandan (Kafamda Bir Tuhaflık) bir kesit ise burada. YKY, ayrıca yazarın eserlerinden parçalarla bir derleme yayımladı; kitabın bilgileri burada.
Yaz biter, sonbahar gelir... Ve Filmekimi! Biletler 21 Eylül'de satışta. Öncesinde, 13-19 Eylül'de Türk-Kore Filmleri Haftası - Kim-Ki-Duk da İstanbul'a geliyormuş. Gösterimler ücretsiz.
Charles Bukowski'nin Pis Moruğun Notları için yaptığı çizimler. Burada.
Malazgirt Savaşı'nın 942. yıldönümü için Alpaslan isimli 1071 gençle yapılacak kutlamalara dair haberi okumuşsunuzdur... Kopenhag da bugünlerde Andersen'in en bilinen masallarından Küçük Deniz Kızı'nı temsil eden ve şehrin simgelerinden biri haline gelen heykelin yüzüncü yaşını deniz kızı kılığına girmiş yüz yüzücüyle kutluyor. (Sözün bittiği noktadayım sevgili okuyucu. O yüzden bir şey diyemeyeceğim.)
Godard, reklam çekerse... biraz garip oluyor. Buyrun.
Grafik Kanon'un ikinci cildi ile yeni karşılaştım. Buyrun. Kaçırmayın.
İyi haftalar dilerim.
"Buradayız" çok güzel bir roman, iyi düşünülmüş bir metin. Orhan Pamuk ve Dostoyevski adlarının sıkça geçmesi insanı sevindirirken, kitabın yazarı uzun süredir pek de göremediğimiz "yazar mütevazılığı"na sahip birisi. Kendisiyle yaptığımız minik söyleşimize bağlantı verirsek -izninizle- tam olur. http://kitapgalerisi.blogspot.com/2013/06/kerem-eksen-roportaj.html
YanıtlaSilBen de askerlik görevi öncesi "Her Şey Aydınlandı"yla arz-ı endam etmekteyim otobüs seferlerinde. Merakla beklediğim "Swamplandia" çıktığında muhtemelen askerde olacağım için bu kitabın askerlik dünyamı aydınlatmasını umut edeceğim. İyi haftalar!
yeni salinger metinleri mi?! adam akıllı çıkana kadar hiçbir yorum yapmayacağım sansasyonlara açık bir olay. bekleyelim!
YanıtlaSilgösterilecek kore filmlerinin neredeyse hepsini izlemiş olmanın rahatlığıyla ona ses etmeyeceğim ama film ekimi'nin bize eksik bir programla, birkaç günlüğüne geliyor olması her seneki gibi bu sene de üzücü. güzel olanları seçip gitmeye çalışacağız bakalım..
"....., it's only true when the estate (Salinger's son) controlling the manuscripts says it is. So far, that hasn't happened." dedi kenneth slawenski salinger haberi için, yine: bekleyelim!
YanıtlaSil