3 Ağustos 2013 Cumartesi

N-n-n

Bu haftanın notları bir gün gecikmeyle:

!f'te kaçıranlar için hoş bir fırsat; Kutsal Motorlar bu cuma vizyona girdi. Leos Carax'nın bu çok ses getiren yapıtı ve sineması hakkında daha fazlası için buraya.

Zero İstanbul'dan şahane bir çalışma: İstanbul için Parklar ve Pazarlar Rehberi.

Cesar Aira, 6 Ağustos'ta, ilk Türkçe çevirisiyle raflara iniyor. Yaz rehaveti içinde atlanmasın.

Neil Gaiman'dan Virginia Woolf'a, yazarların gençlik resimleri... Yıllıklardan taranmışa benziyor birçoğu. Bu damardan girmişken bir başka bağlantı verelim, yazarlar ve bisikletleri. Sonda yer alan Tennessee Williams, çocuklar gibi şen.

Woody Allen'ın son filmi Blue Jasmine, yönetmenin şimdiye kadarki en yüksek gişe başarısına erişmesine neden olmuş. Türkiye'de gösterim tarihi: 27 Eylül. Allen'ın filmi, Tennessee Williams'ın Arzu Tramvayı'nın (İhtiras Tramvayı olarak da bilinir, tartışmaya açık, bana sorarsanız Sırça Hayvan Koleksiyonu'nu tercih eder, arzu ve ihtirası kendi aralarında kapışmaya bırakırım) güncel bir versiyonu olarak tanıtılıyor. Jasmine/Blanche Dubois rolünde Cate Blanchett anlaşıldığı kadarıyla harikalar yaratıyor. Open Culture'dan: Woody Allen'a göre tüm zamanların en iyi filmleri, klasik bir liste, ama şahsi favorilerimden 400 Darbe ile başlıyor.

Yemek, sanat ve dahası... Paper and Salt'tan Feasting on Art'a uzanan, bir tür 'Hayat Manzarası.' Koltukname, ta sonbaharda değinmiş, yeni rastladım, şimdi paylaşıyorum.

Haftanın notları, böyle, biraz karışık.

İyi tatiller.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder