8 Mart 2013 Cuma

Not!

N-n-n!

David Bowie'den yeni video, gerçi artık eskidi bile denebilir: The Stars Are Out Tonight. Tilda Swinton'a dikkat lütfen. Bu yeni Bowie'ye henüz tam ısınamadım, bağlantıyı paylaşmaktaki gecikme belki ondan.

Bizde pek tutmadı ama sesli kitaplar, özellikle ABD'de oldukça popüler. Keret'in Kapı Birden Vuruldu'su, sesli kitap dalında verilen Audie ödüllerine aday olmuş, sevinçle duyuralım ve Jonathan Safran Foer'in sesinden Sen Hangi Hayvansın? adlı öyküyü paylaşalım.

Etgar Keret demişken bir bağlantı da Shira Keret'e verelim: Shira, tıpkı Etgar gibi çok yönlü ve üretken bir sanatçı; burada tasarımsal işlerinden bir kısmını inceleyebilirsiniz.

Çok yönlü kelimesini utandıracak bir başkasına da uzanalım madem; James Franco, Kerouac'ın Yolda'sını okuyor burada. Daha neler neler yapıyor derseniz, onu saymaya yerimiz yetmez kanımca.

Madem sinemaya kaydık, öyleyse İstanbul Film Festivali'nin programının açıklandığını duyuralım ve sizleri bu yılki festivalin edebiyat uyarlamalarına bir göz atmaya davet edelim. Joyce Carol Oates'un daha önce de sinemaya uyarlanan klasiği Can Ateşi, bu yıl Laurent Cantet'in yönetmenliğinde yeniden beyazperdede ve nisan ayında festivalde olacak, atlanmasın.

Bu haftanın notları burada sona eriyor. Kalın sağlıcakla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder