12 Şubat 2016 Cuma

N-n-n

Van Gogh'un yatak odasında bir gece - 10 dolar. Chicago Sanat Enstitüsü, sanatçının ünlü resminin üç farklı versiyonunu irdeleyecek sergiye eşlik etmesi amacıyla bir odayı Van Gogh'un meşhur yatak odasına dönüştürmüş, sonra da AirBnB üzerinden kullanıma açmış. Üzerine gelsin: Van Gogh'un kulak kesme hadisesi zamanında nasıl "viral" oldu? Doymadıysanız sizi buraya alalım: kültür-sanat "ikonlarının" yatak odaları. Yatak odası demişken, felsefesi Marquis de Sade'dan gelsin, üzerine tabii ki Tracey Emin notu düşülsün. Madem yatmaktan bahsettik: Yatarak yazanlar. Son olarak, çağrışım dümenini otel odalarına doğru kıralım ve edebiyatçılarla ilintili otel odalarından bazıları ile lafı bağlayalım.

Altı çizili satırlara illüstrasyonlar.  Üzerine, edebiyat klasiklerinin matematiği. Anlam veremediyseniz daha anlamsız bir şeye, eserlerin içindeki kelime sayılara odaklanan bu infografiğe göz atın. İnfografik demişken, kelime fetişi olanlara gelsin: doğaya dair "güzel" sözcükler. Son olarak, madem saçmalık dedik, sözcüklerden yazı karakterlerine uzanalım: Hangi yemek Times, hangisi Comic Sans?
Çünkü Lego - Edebiyat eserlerine Lego'lu uyarlamalar. Lego demişken: Ai Weiwei'nin Lego zaferi. Üzerine, edebi Lego projeleri. Bir de, tasarım şaheserleri: Lego ile. 

Neyse, önümüz Sevgililer Günü, kopan tantanayla kırmızı kusacak hale gelirseniz raflarda sakinleşmenizi sağlayacak bir şeyler bulacağınız her daim garanti, benden hatırlatması. Görselde, metronun müziksever kedisi Gamsız. (kalp ben dememe gerek var mı?)

İyi tatiller!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder