19 Eylül 2013 Perşembe

Soru



SoruGündelik Felaket Teorileri hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A. Marisha Pessl'ın 2006 yılında yazdığı romanın Türkçeye uyarlanmış adıdır.
B. Sadece bir roman değil; gerekli eserler listesi, konuyu anlatmaya yardımcı şekilleri ve bitirme sınavıyla birlikte kendi müfredatını oluşturan tam teşekküllü bir hayat dersidir.
C. Sadece bir roman ve gerekli eserler listesi, konuyu anlatmaya yardımcı şekilleri ve bitirme sınavıyla birlikte kendi müfredatını oluşturan tam teşekkülü bir hayat dersi değil; aynı zamanda içinden kitaplar geçen bir kitaptır (kitap içinde kitap x ∞.)
D. Sadece bir roman; gerekli eserler listesi, konuyu anlatmaya yardımcı şekilleri ve bitirme sınavıyla birlikte kendi müfredatını oluşturan tam teşekkülü bir hayat dersi ve aynı zamanda içinden kitaplar geçen bir kitap (kitap içinde kitap x ∞) değil; olağan akışı içinde sayısız gizem ve drama ile yüklü yaşama dair kurmaca bir eserdir.
E. Bambaşka bir şeydir.

(Yorum (adsız olmamak kaydıyla) bırakan beş okurumuzun adresine doğrudan teslim: Gündelik Felaket Teorileri. Kendi şıklarınızı oluşturmanız için... Hadi!)



10 yorum:

  1. cevap E. Bambaşka bir şey (olduğunu kuvvetle tahmin ediyorum)

    YanıtlaSil
  2. matematikle aramız çok kötü ama felaketlerle iyiyiz.

    Herhangi bir alfabenin herhangi bir harfinin kullanıldığı şık. (((kitap içinde kitap x ∞) + (film içinde film x ∞) dünya içinde dünya x ∞) evren içinde evren x ∞) + "Sonuçta büyük veya küçük, insan olduğunu düşündüğü kişi olur. Bazı insanların nezleye veya
    felaketlere bunca meylinin nedeni budur. Bazılarının su üstünde dans edebilmesinin de.” alıntısıyla kendine bağlayan eser.

    YanıtlaSil
  3. Sadece bir roman; gerekli eserler listesi, konuyu anlatmaya yardımcı şekilleri ve bitirme sınavıyla birlikte kendi müfredatını oluşturan tam teşekkülü bir hayat dersi ve aynı zamanda içinden kitaplar geçen bir kitap (kitap içinde kitap x ∞) ve olağan akışı içinde sayısız gizem ve drama ile yüklü yaşama dair kurmaca bir eser değil,hayatı tek bir kutuya sığdıran Pandora'nın, gizemine bir adım daha yaklaşabileceğiniz bir eserdir.

    YanıtlaSil
  4. iz bırakmış başka başka kitapların desteğini yanına almasıyla insanda merak uyandıran kitaptır.Bir nevi diğerlerine bir saygı duruşu ya da vefa örneği

    YanıtlaSil
  5. "Çok okuyan,çok düşünen ve çok sorgulayan biri olarak" kazanıp okuyacağıma inandığım muhteşem bir roman.

    YanıtlaSil
  6. Yalnız E değil, üstelik F) Hepsi'dir.

    YanıtlaSil
  7. Bana D gibi geldi, hem icinden kitaplar gecen kitap hem de bu tuhaf yasama dair bir kurmaca..

    YanıtlaSil
  8. gündelik cinayetlere yakın bir şeydir

    YanıtlaSil
  9. bence cevap d şıkkı.
    e şıkkı tutunamayanları okuyup ''çok değişik kitap'' demek gibi birşey olmuş :)

    elros

    YanıtlaSil
  10. bence cevap d, en azından en güzel kitap hakkında bilgi veren seçenek :)

    YanıtlaSil