23 Eylül 2013 Pazartesi

N-n-n

Geçen haftadan bu haftaya sarkan notlar: aşağıda.

Woody Allen'a Golden Globe: Bu yılki törende Cecil B. DeMiller özel ödülünü alacağı açıklanan Allen'ın geceye iştirak edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Golden Globe bir yana, Oscar'a 23 defa aday gösterilen (7 adaylığı en iyi yönetmen, 15'i en iyi özgün senaryo ve biri en iyi aktör dallarında) ve dört defa Oscar'ı almaya layık görülen Allen, ödüllere ve törenlere pek itibar etmemesi ile biliniyor. Hatta şöyle demiş: "Ödüllerin tamamı saçma. Diğerlerinin yargılarına itibar edemem çünkü bir ödülü hak ettiğimi söylediklerinde bunu kabul edersem beni ödüle layık görmediklerinde de hak etmediğimi kabullenmiş olurum." Ne demeli, hayat tavırla güzel sevgili okuyucu.

Sinemadan girmişken: Dave Eggers'ın Kral için Hologram (Hologram for the King) adlı romanı -ki kendisi yayın listemizde olup henüz çeviri safhasındadır- Tom Tykwer'in yönetmenliğinde beyazperdeye uyarlanıyor. Başrolde, Tom Hanks. (Jön var mı yok mu, bu meseleyi bir de Hollywood bazında tartışalım... Ya da kalsın, tartışmayalım. Tykwer'e lafım yok, o ayrı.)

Ünlü yazarların Instagram'ı olsaydı... Buzzfeed'e kalırsa yedikleri yemeklerin, kendilerinin ve kedilerinin fotoğraflarını çeker ve basmakalıp yorumlarla süslerlermiş. Katılıp katılmamak size kalmış. Hazır bu bahse girmişken duymayan varsa kalmasın; Jonathan Franzen geçtiğimiz günlerde Twitter'ı ve bu mecrada aktif olan yazarları epey eleştirdi, kendisine cevap Salman Rushdie'den geldi: "Biz (Margaret Atwood, Joyce Carol Oates, A.M. Homes, Nathan Englander'a birer mention) Twitter'da iyiyiz; sen fildişi kulenin tadını çıkart!"

Büyük Umutlar'a yeni uyarlama; yönetmen: Mike Newell. Alfonso Cuaron'un modern versiyonu için buraya; Francesco Clemente'nin bu versiyonda yer alan işleri ilginizi çekerse buraya. Cuaron'un Büyük Umutlar'ından bu kadar bahsetmişken bir de soundtrack bağlantısı verelim: burada.

Son olarak, uzaydan sesler... Dünya işlerinden bunalanlar için gelsin.


(Perşembe günü yorum bırakan okurlar: adreslerinizi info@sirenyayinlari.com'a yollamanızı rica ediyoruz.)

6 yorum:

  1. kitap için çok teşekkürler!
    onun dışında, uyarlamalardan bu kadar bahsetmişken madem, sorayım; muhteşem gatsby'yi izlediniz mi? ufak tefen şeyler dışında bence fena değildi gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanarak söylüyorum ki henüz izlemedim! Uyarlamalara karşı bir fobi geliştirmiş olabilirim, ama niyetliyim, fobi mobi dinlemeyip izleyeceğim.

      Sil
  2. Sireninsesi'ni izninizle tüm zamanların en bonkör sitesi ilan etmek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada Dave Eggers haberi şahsen beni mutlu etti, yaklaşık bir tarih verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Hediye kitap elime ulaştı,çok teşekkürler.
    Kitaplarınızın sıkı takipçisiyim zaten,en bonkör yayınevi ;)

    YanıtlaSil
  5. Benim kitap da ulaştı, teşekkürler.

    YanıtlaSil