10 Mayıs 2013 Cuma

N-n-n

"Kalp dediğin insanın ırgatıdır yahu, işçinin ta kendisidir o." Bir+Bir Mayıs sayısında A'dan Z'ye Andrey Platonov... Dergi şahane; Platonov'un Günay Çetao Kızılırmak'ın çevirileriyle yayımlanan eserleri için buraya.

Dan Brown'ın yeni kitabı Cehennem'in çevirmen ve editörlerinin bir ofise kapanıp yüksek güvenlik önlemleri altında kitabı hazırladıklarını belirtmiştik. Cehennem ay ortasında yayımlanıyor ama ben, aynı tarihlerde yayımlanacak bir başka kitaba dikkat çekeyim: Şeytan Tangosu. Global reklam rüzgarları bir yana, bu kitaba bir bakın derim. Çeviri: Bülent Şimşek.

Pazar günü malum, Anneler Günü. Klişelerden boğulanlar için gelsin öyleyse, Karin Karakaşlı imzasıyla 'Seçmece Kadınlık.'

Dünyanın en büyük plastik ördeği! 2007 yılından bu yana denizleri arşınlıyor, Haziran ayının sonuna değin Hong Kong'da bulunacak. Ördeği yaratan sanatçı: Florentijn Hofman.

Twitter'da rastladım, burada paylaşıyorum: Allen Ginsberg ve Jack Kerouac, bir tencere ve havlular eşliğinde bir şeyler peşinde. 

Jean Michel Basquait günde ortalama bir resim bitiriyormuş... (Ortalamasını almak saçma tabii, verimlilik gündelik rutinle alakalı olmak zorunda değil.) Şahane bir infografik; burada.

Haftanın notlarını sonlandırırken biraz nostalji: Hâlâ kullanan var mı? Elif Türkölmez, unutulmaya yüz tutan nesnelere dair bir güzelleme yazmış. Nostalji demişken, biraz da vur deyince öldürenlere göz atalım; bir Punk 'modasıdır' gidiyor sevgili blog okuru, son olarak Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen 'Punk: Kaostan Kültüre' adlı serginin açılışına meşhur katılımcılar, akıllara ziyan kıyafetlerle katılarak Punk denince ne anladıklarını, daha doğrusu anlayamadıklarını gözler önüne sermişler - eh, bu bir moda blogu değil, dolayısıyla kimsenin giyimi üzerinden ahkam kesecek halimiz de yok ama bu ibretlik fotoğraflara bakıp nereden nereye diye sızlanmamıza, Tanrılara 'Hani Punk ölmemişti?' diye haykırmamıza kimse engel olamaz. Ya da, şöyle özetleyeyim: vah vah!

Son bağlantı Belçikalı sanatçı Laurent Impeduglia'nın dünyanın sonu temalı işlerine - örümcekler, timsahlar ve patlamalar... Ötesini hayal etmek bize kalmış.

Kitabınız bol olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder