7 Ağustos 2012 Salı

Tabak

Haftalardır tabaklarımızdakilerin öyküleri deyip duruyoruz ya, aşağıda olimpiyat rekortmeni Micheal Phelps'in sıradan bir günde tabağında olan şeylerin listesi var. Toplamda 12000 kaloriden bahsediyoruz:

KAHVALTI

Yumurtalı sandviç (3 adet)

Çikolata parçalı pankek (3 adet)

Omlet (5 yumurtalı)

Fransız tostu (3 dilim, şekerle kaplı)

Yulaf lapası (bir kase dolusu)

ÖĞLE YEMEĞİ

Makarna (yarım kilo)

Peynirli jambonlu sandviç (2 adet, mayonezli)

Enerji içeceği (birkaç galon)

AKŞAM YEMEĞİ

Makarna (yarım kilo)

Pizza (kaç dilim? kaç adet? onları bilemiyoruz.)

Enerji içeceği

Phelps, karbonhidrat ağırlıklı yiyor, ama yumurta tüketimi dehşet verici. Yumurta tavuklarının öyküleri için, bkz. Jonathan Safran Foer, Hayvan Yemek.

Olimpiyat tarihindeki vejetaryen atletlerden bazılarına bakalım biz, Phelps'in ne yiyip ne içtiğini bir kenara bırakalım:

9 altın madalyası olan Paolo Nurmi, 1500 metre ile 5000 metre yarışlarını aynı günde tamamlayıp iki altın madalya birden alarak tarihe (1924) geçmiş; aynı zamanda vejetaryen. Murray Rose, Avustralyalı bir yüzücü; dört altın madalyası var; vegan. Edwin Moses,1977-1987 arasında arka arkaya 122 koşu kazanıp, dört kez dünya rekoru kırmış; vejetaryen. Sekizi altın, on olimpiyat madalyası olan Carl Lewis; sonradan vegan olmuş bir atlet. Daha niceleri var elbette, bir kısmı için buraya buyrun. Vejetaryenliğin sağlığa zararlı olduğunu iddia edecek olan?

Tabaklarımızdakileri düşünmeye devam...

2 yorum:

  1. Sevgili Micheal Phelps;
    Ülkemde yaşayan bir çekirdek ailenin günlük besinininden fazlasını tek başına midene indirmen gerçekten sana olan sempatimi katbekat arttırdı.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Şu da ilginç bir çalışma: http://www.flavorwire.com/314079/delightful-still-lifes-of-olympic-athletes-daily-diets

    YanıtlaSil