1 Temmuz 2015 Çarşamba

Melankoli

...

Delicesine yazıyor olmama şaşırabilirsin. Tam şu anda üç roman yazıyor, üstüne bir de devasa bir günlük tutuyorum. Ve okuyorum! Çılgıncasına okuyorum. Yapacak başka bir şey yok. Geriye kalan şeyler pek de ilgini çekmediğinde yapılabilecek şeylerden biri de budur, yani, artakalanlar pek de dişe dokunur olmadığında. Tüm hayatım boyunca bu tarz şeyler yapmak niyetindeyim. (...) Günlüğümden bir cümle: "Hepimiz, gezegenler gibi tıpkı, kendi melankolik atmosferlerimize tıkılıp kalmış bir şekilde, ortak fakat uzak arzumuz güneşin etrafında dönüyoruz." 

Çok iyi değil belki, ama bu cümlemi çalarsan, bir değişiklik yapar ve seni gerçekten gebertirim. 

(Mektuplar: Jack Kerouac - Allen Ginsberg. Derleyenler: Bill Morgan & David Stanford; çeviren: Seda Ersavcı. Alıntı, Kerouac'ın Ginsberg'e yazdığı 23 Ağustos 1945 tarihli mektubundan: Yapacak başka bir şey yok gerçekten!)

1 yorum:

  1. Yeni kitabınız hayırlı olsun. Ancak ben Timsah Park gücünde, Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın çekiciliğinde, Gündelik Felaket Teorileri zekiliğinde yeni romanlar bekliyorum sizden. Bir de romanlar arasında mümkünse bu kadar ara vermeyin, biz okurları rahat bırakmayın. Sevgiler...

    YanıtlaSil