3 Nisan 2015 Cuma

N-n-n

Kitle eğitim silahı olarak kitap: Sanatçı, bu didaktik çalışma vesilesiyle, tank benzeri aracını kullanarak cehaletle savaştığını söylüyor.

Festival zamanı: Edebiyat uyarlamaları için buraya, Ters Ninja'nın sinema yazarlarının önerilerinden derlediği liste için buraya, Fatih Özgüven'in altını çizdiği iki film için buraya. Sinema demişken, Wes Anderson filmlerinde rol alan şarkılar... Spotify'dan bağlantı vermişken ters köşe: Notsohotify. Üzerine, okuma tercümesini perçinleyen melodiler: Evokescape. Böyle bir iddiamız yok ama Grooveshark sayfamızda bizim kitaplarımızın bazılarının çalma listeleri mevcut, oraya da bekleriz.

Bir harf bir şehre, hikâye soyut bir heykele dönüşüyor: Üç boyutlu bir yazı tipinin öyküsü. Mimari demişken atlamayalım: Bana Ait Bir Yer, Michael Pollan: "Bu dünyada herhangi bir ormanın içinde olup ışıkları yanan tüm evlerin, içerdeki bir kişiyi ve yaşanmakta olan bir hikâyeyi ima ettiğini, dolayısıyla benimkinin de bunu yaptığını düşünüyordum."

En Güzel Almanca Kitaplar: SALT'taki tasarım sergisi 4 Nisan'da sona eriyor, süre dar. Kitap tasarımından kitapla tasarıma: Kitapların Sinir Sistemleri. Kapanış için, Hollanda'nın çocuk kitapları.

Kültür-sanat ve magazin: Kim kimin hakkında ne demiş? Üzerine, Frida Kahlo'nun eşyası.

Kapanış için, baharın hatrına: Yalnızca yağmurda görünür olan mesajlar. Üzerine, Görünmeyen Şeyler, infografik.


(Görsel, Galata, Tatar Beyi Sokak civarından... Görünürde bir kol, bir bina, bir inşaat ve duvarlarda bitmiş çimenler - bir sergiden kalanlara yansıyan şehir halleri; kol, Sevil Tunaboylu'ya ait işten. İyi tatiller.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder