1 Kasım 2013 Cuma

N-n-n



Blog yazarınıza Beylikdüzü yolları göründü... Bizler yarından itibaren dört kişilik küçük dev kadromuzla Tüyap Kitap Fuarı'nda olacağız, sizleri de bekleriz. Uzak, üşeniyorum, kitap kitapçıda da var diyenlere fuarın farklı bir deneyim ve zihinsel kütüphanelerinizi, ileriye dönük okuma listelerinizi oluşturmak, yeni keşifler yapmak, unuttuğunuz eski kitapları hatırlamak için paha biçilmez bir fırsat olduğunu anımsatmak isterim. Ve evet, şehir merkezinde yaşayanlar için yol biraz uzun ama dönüşte nasılsa yeni bir kitap okuyor olursunuz!

Haftanın diğer notlarını düşelim:

Morrissey ve Charlie Brown ittifakı: Smiths'in şarkı sözlerini Peanuts karikatürleriyle harmanlayan Tumblr mecrası This Charming Charlie, anlaşılan sanatçının plak şirketi Universal'in gazabına uğramış, ancak olaya el atan Morrissey, blog sahibinin hakkında hukuksal işlem yapılmasını engellemiş... Budur!

Woody Allen'ın senaryo manüskriptleri Princeton Üniversitesi'nde sergileniyor. Allen'ın daktiloyla yazma rutinine dair daha evvel burada bir şeyler paylaşmıştık. Bu vesileyle yeniden anımsatalım. Senaryo meraklıları için ise burada sağlam bir arşiv var, ilginize sunuyorum.

Sinema demişken: Başka Sinema'ya bir göz atın.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) başladı bile! Bilgi için, buraya.

"Kozmik denize atılan bir şişe..." SKOR codex isimli proje dahilinde hazırlanan kitap, bin yıl sonrasında (dünyalı ve uzaylılara) şimdinin dünyasını anlatmayı hedefliyor. Bin yıl sonra kağıdın ne halde olacağını düşünmemek elde değil, ama bu kadarını yapan, orasını da hesaplamış olmalı. Hesaplamadıysalar da hayaller güzeldir, gelecek hayalleri daha da güzel... Bilim-kurgu aşkına!

Lou Reed hakkında düşecek notum yok; Perfect Day vasıtasıyla tutulan kitlesel yas hadisesi, canımı yeterince sıktı zaten. Ancak üstadın sabrının sınandığı bu söyleşiyi paylaşmak boynumun borcu; sonraki hafta ayrıca bir yazı yer alacak blogda.

Haftasonunda dinlenenlere iyi tatiller, çalışanlara iyi günler dileklerimle...










9 yorum:

  1. Beylikdüzü uzak, gidince bir hafta dönmezsiniz şimdi. Tüyap'a yolunu düşüremeyen okurlar da iç geçirip durur!

    YanıtlaSil
  2. fuarda görüşmek üzere o vakit.

    YanıtlaSil
  3. İlk açıldığı günden beri geliyorum, yarın da oradayım, görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  4. Görüşmek üzere. Keyifli bir fuar olur umarım :)

    YanıtlaSil
  5. bu sene hediye yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızla tükenmekte olan 'Çare Kitap!' rozetlerimiz var. Uğrarsanız istemeyi ihmal etmeyin.

      Sil
  6. Bugun Tuyap'a geldim, gordum ve birsuru kitapla dondum! Sizinle tanistigima da cok cok sevindim. Basarilarinizin devamini dilerim! :)
    Pinar

    YanıtlaSil
  7. O değil de, aslında beni tanımadınız ama tanımış gibi yaptınız, öyle değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşunca tanıdım sizi; fuar hengamesinde doğal olsa gerek, son gün kendimi bile tanır mıyım bilemiyorum :)

      Sil