7 Kasım 2014 Cuma

N-n-n

Kitap ayracınızı nasıl tercih edersiniz? Ben şahsen ayraç olarak kullanılacak her şeyi 'ayraçlaştırmaktan,' kendi ayracımı kendim yapmaktan yanayım ama tıpkı eski zamanların peçete koleksiyonculuğu gibi, şimdi de -Tüyap sayesinde ayraç çılgınlığının boyutlarını gözlemleme fırsatı bulduğum- ayraç koleksiyonculuğu diye bir şey var... Bu ve bu, onlar için gelsin, ayraçlara doymayanlar ise Tüyap Kitap Fuarı'na bizzat gelsin, gelmişken de kitap karıştırmayı ihmal etmesin.

Fuar demişken, dün duyurduk, bugün tekrar söyleyelim, Salon 2, 207A'dayız, bize uğrayın!

Tenenbaum Ailesi'nin kitapları. Burada. Arada Flavorwire'dan gelsin: Film icabı görünen, gerçekte var olmayan kitaplar. Son olarak Wes Anderson ve Moonrise Kingdom'ın kitapları ve Wes Anderson & Mark Mothersbaugh'dan Magic Kingdom eğlence parkı.

Fuar için ilham niyetine: Richard Wentworth'un tavandan sarkıttığı kitaplar. Üzerine, Louise Bourgeoise'nın havadan sarkıttıkları.

Harry Potter oteli. Ardından edebiyattan ziyade tipografi düşkünleri için, Paris'ten gelsin, Apostrophe Hotel. Son olarak, Stephen King'e The Shining (Cinnet) için ilham veren, dehşetengiz otel: The Stanley... Koridorlarında 'redrum,' 'teyanic' ya da 'kızıl şerbet' nidalarıyla gönlünüzce koşuşturmak, boş sayfalara 'All work and no play makes Jack a dull boy,' yazmak için ideal. Noktayı, Chelsea Otel ile koymak gerekir.

Bu hafta rastladım: Moskova metrosu yıkılıyor. Epey evvel burada ben de Moskova metrosunun duvar sanatlarından bahsetmişim.

Notları siyahın en siyahı ile kapatalım: Vanta siyahı?

Görselde Tenenbaum Ailesi'nden bir kare... İyi tatiller.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder