26 Şubat 2014 Çarşamba

Ejderha


Keşfedilmemiş toprakların haritalarını çıkaran kartograflar, 'Burada ejderhalar var' ibaresi düşermiş eskiden. Bugün, dünya üzerinde, keşfedilmemiş, el sürülmemiş bir toprak parçası yok. Ejderhalar derseniz, onlar da yok. Zihinlerimizin haritalarını çıkarak olursak eğer, ejderhalardan gulyabanilere, iblislerden ifritlere, yok yok.

Kendi dünya haritasını kendi çizen Hızımızı Tadacaksınız,  aklından geçenlerin hızına yetişemeyenler, dünyanın hızıyla yetinemeyenler ve ancak son sürat giderken iyi hissedenlerin doludizgin macerası. Burada ejderhalar da var, köstebekler de; kabuslar da var, kahkahalar da ve Senegal sahillerinden Estonya kaldırımlarına, Meksika düzlüklerinden Letonya ormanlarına varana değin, güneşin altında yeni bir şey yok.

Yaşam hariç.

Doğudan batıya ve batıdan doğuya, var olan tek gerçek: Son sürat seyahat!

1 yorum:

  1. Müthiş Bir Dahiden Hazin Bir Eser'i okuduktan sonra işte benim yazarım demiştim.Ne Nedir ile iç savaşın ortasında kalakalmış çocukların dramına şahit olduk. uzun bir aradan sonra bekleyiş bitiyor. Son günlerde alabileceğimiz güzel bir haber, beklediğimize değer umarım

    YanıtlaSil