6 Kasım 2015 Cuma

N-n-n



Notlara fuarla başlayalım: Beylikdüzü sayfası cumartesiden itibaren yeniden açılıyor, Tüyap İstanbul Kitap Fuarı başlıyor. İkinci salonda, 2207A'dayız, bekleriz. Kitaplarımız yüzde otuz, setlerimiz yüzde kırkbeş indirimli satılacak; her güne özel fuar fırsatları kapsamında belli kitaplar yüzde kırk indirimli olacak. Eklemeye gerek var mı bilmiyorum, her zamanki gibi biz de orada olacağız. Fuara gelecek olanlar için daha evvel tavsiyeleri sıraladık, şimdi tek cümleyle özet geçecek olursam şöyle derim: Girişte kroki almak, hayat kurtarır. İkinci cümleyi ekleyecek olursam: Listenizdeki kitapların hangi yayınevleri tarafından yayımlandığını öğrenin, böyle de tavsiye olur mu demeyin. Ha, ortalıkta, "Yakup Kadri nerede," "Bir gemi seyahatine çıkan bir kadınla ilgili bir kitap arıyorum, sizde var mı," falan diye dolaşmak istiyorsanız siz bilirsiniz tabii, ona bir diyeceğim yok. Koltukname'nin fuarı etkin bir biçimde gezme konulu tavsiyeleri için sizi buraya alalım. Bu arada kitap fuarını gezdikten sonra hemen kapı komşusu olan sanat fuarına da uğramayı unutmayın.

Hürriyet'te Yenal Bilgici, Bu Hafta Ne Yapsak diyenlere Joshua Ferris'in Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam'ını tavsiye ediyor. Hafta bitmeden...

Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum, ama çalışma alanı mühim. Sanatçıların stüdyoları, ilham verici bir çalışma. Üzerine, Tracey Emin'in meşhur yatağı ve dağınıklığın yaratıcılıkla ilişkisi. Son olarak: yılın saçma haberleri arasında belki de en güzeli - sakın yatağınızı toplamayın, bırakın dağınık kalsın!

Sinirleri harap halde olanlar için gelsin: Renklere göre düzenlenmiş nesneler. Üzerine, renklere göre düzenlenmiş kitap rafları. Ardından, 2015'in renk trendleri ve dünyanın tercih ettiği renkler infografiği. Son olarak tartışmalı bir çalışma: siyah ve beyazın arasındaki ten renklerinin kırk tonu.

Müzisyen Moby, büyük-büyük amcası Herman Melville'in izinde ve Salman Rushdie ile Dave Eggers'ın desteğini almış bile. Morrissey ve Keith Richards'ınkiler kadar ses getirir mi bilinmez, ama Moby'den biyografi. Üzerine, serbest çağrışımla, graffitti sanatçısı Blu ve Berlin'de yok edilen işlerinden sonra şimdiki Roma şaheseri: Evrim!

Blog yazarınız, notları burada bitirir ve Beylikdüzü'ne doğru yola çıkar şimdi... Gelirseniz uğrayın, bir merhaba deyin, bütün haftayı neredeyse bütün yıl gizlendiğim masamdan uzakta, ayakta ve binlerce kitabın arasında geçireceğim :)

(Görselde Andy Warhol, Edie Sedgwick ve Chuck Wein, Burt Glinn'in objektifinden. İyi tatiller!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder