29 Temmuz 2008 Salı

Siren Yazı

Birinci yaşımızı doldurmak üzere olduğumuz şu günlerde hummalı çalışmalar içerisindeyiz. Önümüzdeki yıl çıkaracağımız kitaplarımızı hazırlayıp yayın programımızı şekillerken, özetlerimizi yapmayı da ihmal etmiyoruz.

Siren, 2007-2008 boyunca her biri özenle seçilmiş ve hazırlanmış kitapları okurla buluşturdu. Kitaplarımızdan Ölümsüz'e gösterilen yoğun ilgi, zamanımızın hiç kuşkusuz en ilginç şahsiyetlerinden Woody Allen'ın metinlerini yayınlamaya başlamamız, mayıs ayında çıkarttığımız Ve İşimiz Bitti'nin The New York Times tarafından 2007'nin en iyi beş romanından biri olarak gösterilmesi, küresel çevre krizine yönelik çalışmalarından ötürü 2007'de Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Al Gore'un Tükenen Dünyası'nı Türkçeye kazandırmamız ve bizlerin çok sevdiği Joyce Carol Oates, Jonny Glynn, Kiara Brinkman gibi yazarları yayınevimiz bünyesine almamız, şubat ayında yayımladığımız ve çok sevdiğimiz, Neil Gaiman, Douglas Coupland, Ursula K. LeGuin, Hari Kunzru, Jeannette Winterson, Leonard Cohen gibi çağımızın önemli yazarlarını bir araya getiren Üç Harfli Kelime, bizler adına sevindirici gelişmelerden bazıları oldu. İlk kitabımız Anıkolik'e gösterilen yoğun ilginin ardından korsan olarak da karşımıza çıkması, yazarı Pagan Kennedy'nin fanzin geçmişi göz önünde bulundurulduğunda üzücü olmanın yanı sıra ironik de bir gelişmeydi.

Geçen yıldan bu güne kimi zaman zorlu şartlar altında, kimi zaman keyif içinde çalışarak ulaştık ve kitaplarımızı okurlara ulaştırdık. Bir senenin sonunda heyecanımız, hedeflerimiz ve hayallerimiz bizlere eşlik etmeyi sürdürüyor.

Eylül ayından itibaren yine bizleri heyecanlandıran, iddialı kitaplarla okurla buluşmayı planlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder