Yazarımız Joshua Ferris, Man Booker ve Dylan Thomas Ödülü adayları arasında. Ferris'in romanı 'To Rise Again at a Decent Hour,' önümüzdeki aylarda Begüm Kovulmaz'ın çevirisiyle raflarda olacak.
Geçtiğimiz yıl, Miro odaklı bir tartışma kopmuştu, hatırlarsınız. Bu yıl yine bir Miro sergisi, bu defa hakiki!
Borges'in Pierre Menard'ından sonra (ayrıca bkz. Yeni Hayat) tam da bu çağa has, enteresan bir girişim: Amerikan Sapığı'nı Google Ads vasıtasıyla yazmak. İki sanatçı, kitaptan sayfaları gmail üzerinden birbirlerine göndererek Google'ın mesajların yanına eklediği reklamları metne katmış - Emoji-Dick'in indirgemeciliğinin ardından metnin materyalizm eleştirisine de oturan, enteresan bir çalışma ortaya çıkmış. Douglas Coupland'ın X Kuşağı'nın bu metotla yeniden yazıldığını görmek isterdim... Buna haftaya daha derinlikli olarak değineceğim.
Neil Gaiman'ın Hansel ve Gretel'i film oluyor.
Soru: Eski kitaplar ne kokar? Bir de şöyle bir şey var, arşivden. Arşiv demişken, Underground Poetix'de yayımlanmış bir Keret yazısı, çok, ama çok eski günlerden.
Facebook'ta bir süredir bir mim dönüyor, on kitaplık listeler paylaşılıyor, rastlamışsınızdır. Habere göre Harry Potter, en çok anılan seri olmuş.
Bu hafta en çok bunu sevdim: Richard Naples'ın geçmişten sayfaları canlandırarak yarattığı gif'lerden sonra Kevin Weir'ın eski fotoğraflara dokunuşu.
Görselde, bugünkü Taraf Kitap, kapakta Timsah Park'ın yazarı Karen Russell. Zeynep Ünlükoç, kitabı incelemiş. Timsahlarla dans!
İyi tatiller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder