15 Ağustos 2014 Cuma

N-n-n

Fiil çekimi.

Smithsonian Kütüphanesi'nin eski, çok eski olup kimselerin dokunmadığı kitaplarda yer alan çizimlerle hazırladığı şahane hareketli gif'ler ile devam edelim. Gif'leri yaratan Richard Naples, 'halihazırda fazlasıyla karanlık olan dünyada birilerine biraz olsun keyif verebildiysem ne güzel' demiş, en çok ilgi gören işlerin kelebekler ve iskeletler olduğunu belirtmiş. Smithsonian gibi bir kurumun tozlu raflara gömülmüş eski metinlerin cevherlerini çağın yeni medya ortamına aktarabilmesi ve yeniden gündeme getirebilmesi, ayrıca takdire şayan. Haftaya Naples'a dair daha derinlikli bir yazı da yazacağım.

Harika bir yazı - Çağlayan Çevik, Radikal Kitap için kaleme almış: Vaktiniz var mı, durup ince şeyleri anlamaya?

Çevirmeni Berrak Göçer, Kalanlar için bir çalma listesi hazırlamış, buradan buyrun... Göçer'in çeviri sürecine dair Kuzgun Dedi Ki'ye anlattıkları için buraya, bizim kitaba eşlik eden şarkılarımız için buraya, HBO'da gösterilen ve ikinci sezon için onayı kapan dizinin müzikleri için ise buraya buyrun.

"Söylemem gerek, kurmaca yazmayı çok seviyorum, makale yazmaktan nefret ediyorum. Yazıya dair bana cazip gelen ne varsa, tam tersi." Etgar Keret, Granta söyleşisi... Son zamanlarda, İsrail'in Filistin saldırısı üzerine iki makale kaleme alan yazar; savaş karşıtı ifadeleri dolayısıyla ülkesinde ölüm tehditleriyle, kitap boykotlarıyla yüz yüze. Kendisi, burada, maymunlar eşliğinde, Mezarımdan Yazıyorum'u okuyor.

Çağ, katılım çağı... MoMA, Lautrec sergisine dikkat çekmek için herkesin çevresinde gördüğü şeyleri resmetmesi ve #MoMALautrec etiketiyle paylaşılması için çağrı yapıyor. Bir çağrı da Murakami ekibinden - Renksiz Tsukuri Tazaki için çıkartma yarat! Murakami'nin kitabı İngiltere'de yayımlandı; Doğan Kitap, Türkçesini sonbaharda yayımlayacak sanıyorum. 

Görselde, Lauren Bacall (1924-2014.)

İyi tatiller.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder