8 Ağustos 2014 Cuma

N-n-n

Notlara giriş pek sevdiğim ROA ile: sanatçı, bu defa Tunus'ta boy göstermiş. Son karşılaşmamız Kreuzberg'deydi - anımsatayım.

Ara ara, bir şeyler okuduğumda ya da bir şeylerle karşılaştığımda 'Neden?' diye bağırarak kaçasım geliyor sevgili okur, yalan yok. Mesela okumadığınız bir kitabı 'okumuş gibi yapmanız için' bir tüyo listesi, yazarların Lego figürleri, Gorki'nin bıyıksız gif'i ya da çiçek açan sakallar 'trendine' onay veren 'bayanlar' ibaresi, Türkçeleştirince mahvolan yabancı grup adları, buna örnek. Yazınca fark ettim ki epey çokmuş... Sormak istiyorum yine, "Neden?"

Tekrar sakinleşecek olursam: George Saunders'ın önerdiği altı kitap. Babel, Gogol, Hemingway, Toni Morrison, Kerouac... İlginç.

Harry Potter'ın yeni 'giysileri.' Kapak demişken - Bukowski'nin İtalyan edisyonlarının kapakları. Üzerine, Ecco'nun yeni Bukowski kapakları. Bukowski hayranları rahatsız. Üzerine, Mendelsund'un Seksek ve diğer Cortazar çalışmaları. Son olarak, dehşet bir örnek, felaket bir kapak: Charlie'nin Çikolata Fabrikası. Sırça Fanus'un uğradığı zulümden bu yana gördüğüm en kötü şey bu sanırım.

Gunter Rambow'un Fischer için 70'lerde tasarladığı posterler. 

Fotoğrafın sesi - fotoğraftan ilham alan müzik. Üzerine, yazmak konulu filmler.  Son müzik bağlantısı bizden gelsin: Ayraç.

Müzik demişken: Metropolis'e Giorgio Moroder dokunuşu.

Cory Arcangel'ın 'Romanım Üzerinde Çalışıyorum' projesi ve projeden yola çıkan kitapla bağlayayım; haftaya, Arcangel'dan daha ayrıntılı bahsetmek niyetindeyim burada; Arcangel, Knausgaard ve Proust'a dair kapsamlı bir yazı kaleme aldım geçen hafta, onu da önümüzdeki ay Istanbul Art News'da bulabilirsiniz.

2001'de Türkiye'nin çok satanları... Pandora listesi. Nostalji niyetine.

İyi tatiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder