30 Ekim 2015 Cuma

N-n-n

Yeni seyahat rotası: Mars! Tam Pluto'nun kalbiyle hülyalara dalmıştık ki Mars rol çaldı... Marslı'yı biliyoruz, peki ya diğerleri? Mesela: Mars Yıllıkları. Ya da: Marslılar. Veya: Mars'ta Zaman Kayması. Yahut: Kızıl Mars. Bir klasik: Dünyaların Savaşı. Ara nağme niyetine: George R R Martin'in gözünden Mars ve edebiyat. Örnekler pek çok; fakat bu bahsi bir bilim kurgucunun, Neal Stephenson'un facebook sayfasına düştüğü Mars notuyla kapatalım: Mars'ta günbatımı. (bu bakınız'ı vermezsem olmaz, Total Recall, Philip K. Dick'e sevgilerle.) Finalde, insanlığa sevgilerle: karanlık dünya.

Boyama kitapları furyası tam gaz sürüyor: Son bomba, Candy Crush boyama kitabı. (Çünkü Candy Crush ile yeterince zaman öldürmediniz.) Yüreği umutsuzukla dolup taşanlar için özel bir edisyon da var: Varoluşsal Boyama Kitabı. Dilerseniz tüm sayfaları griye boyayabiliyormuşsunuz, daha ne olsun?

PJ Harvey'den şiirler, David Lynch'ten anılar... (Şiirleri inceledim ve pek etkilenmedim, ama Lynch'in anılarına kayıtsız kalacak değilim... Lynch demişken, Lynch ve Playstation.)

Şu hayatta her şey mümkün, mesela bu da: Kitaplar ve kombinler. Üzerine, Sarah Jessica Parker'dan gelsin: Donna Tartt'tan ilhamla ayakkabı.

J.K. Rowling Harry Potter'ın devamını kaleme alıyor... Alice'in (Benim için tek Alice, harikalar diyarına gidip gelen Alice) evi satışa çıkıyor (satışa çıkalı epey olmuş aslında, ama kimse yeni sahiplerini haber yapmamış)... Playboy kadınları giyiniyor, zira devir değişiyor. 

Unutmadan: Bugün günlerden Belle and Sebastian.

Notlar galiba burada sona eriyor.

Neşeli günler dileklerimle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder