4 Ekim 2012 Perşembe

Nevrotik



Daha önce bahsetmiştik, Woody Allen'ın yeni filmi Roma'ya Sevgilerle, şimdi vizyonda. Filmekimi sürüyor ama o cenah bir yana, bunu da atlamamak gerek.

Hollywood'un büyük stüdyolarına ve tıkır tıkır işleyen makinesine inat, Allen filmlerini makul bütçelerle ve sendikanın önerdiği oyunculuk ücretlerini baz alarak çekiyor, saat 17.00'de paydos edip ekibini yormuyor, film bütçesinin büyük kısmını çekim yaptığı ve fon olarak kullandığı şehirlerden alıyor. Hollywood filmlerinde milyon dolarlık ücretlerle boy gösteren başrol oyuncuları da, iş Woody Allen'ın filmlerinde yer almaya geldi mi, onun şartlarına uyuyor.

Hürriyet bu konuda bir dosya hazırlamış bu hafta sonu - Woody Allen ile bir söyleşi de mevcut. Yıpranmış bir klişe mi demeli artık, bilemiyorum - Woody Allen İstanbul'a gelsin ve film çeksin tematiği hakim. Gelsin tabii, neden olmasın da, bunu 'Bizim Roma'dan neyimiz eksik?' kafasıyla bağlamak biraz abes. Bağlantı yukarıda, içeriği siz  değerlendirin.

(Görselde, Woody Allen ve Diane Keaton, blog yazarınızın kişisel favorisi Annie Hall'dan bir kare. Altta, Roma'ya Sevgilerle'den bir klip.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder