8 Ekim 2012 Pazartesi

Bulunur!


Yeni bir haftaya yine hızlı bir başlangıçla karşınızdayım sevgili blog okuru. Koşturmaca giderek hızlanıyor, zaman çabucak akıp geçiyor, kitaplar masalara yığılıyor, küçük kağıtlara notlar karalanıyor, dosyalar hazırlanıyor, kataloglar taranıyor, e-postalar ışık hızıyla gidip geliyor, keyfili bir çıldırma hali yaşanıyor... Bu hafta kitapların kalbi Almanya'da, matbaanın doğum yeri olan Frankfurt'ta atacak, blog yazarınız ise olan biteni sıcak sıcak takip etmek için Frankfurt Kitap Fuarı'nda bulunacak, temponun birden artması bundan. Fuarla ilgili özetimi haftaya yapacağım, zira o koşturmacanın ortasından yayın yapmam mümkün değil - yazılar 'banttan' gelecek bu hafta. Döndükten sonra olan biteni ve çıtlamamda mahsur olmayan tüm gelişmeleri paylaşacağımdan emin olun. Getirdiğimiz sürprizlerle de nasıl olsa daha sonra karşılaşacaksınız. 

Ekim ayı Etgar Keret'in ziyaretiyle bizler için hızlı başlamıştı, eh, Kasım derseniz Tüyap Kitap Fuarı - temposu zaten yüksek olan hayatlarımızın iyice hızlanmasında şaşılacak bir şey yok. Frankfurt Kitap Fuarı'nın yıldızı kuşkusuz J.K. Rowling ve The Casual Vacancy olacak, Gri rüzgârları illa ki sert esecek, herkes Amazon'dan dert yanacak, vs... Global anlamda ibrelerin ne yöne döneceğini ise fuar salonlarının yoğun havasını soluyarak anlayacak ve sizlerle paylaşacağız.  

Yüzden fazla ülkenin katılımı ile gerçekleşen fuarın onur konuğu, bu yıl Yeni Zelanda. Üç yüz bin ziyaretçi ile fuar, halihazırda dünyanın en büyük profesyonel kitap organizasyonu. 

Sizlere iyi haftalar, bizlere iyi yolculuklar diliyorum.

(Altta Publishing Perspectives'in Frankfurt Kitap Fuarı'nda girişten 8 numaralı salona nasıl varılır temalı videosu, yalnız onlar boşken çekmişler, kalabalık olmadan taban tepmek ne mümkün... Yukarıda 14 Ekim'de sona erecek Beyoğlu Sahaf Festivali'nden bir kare, hafta boyu festival resimleri yazılara eşlik edecek. Kitaplar kaybolmaz, sahaflar kitapları sizin için arar, bulur!)




1 yorum: