22 Mart 2012 Perşembe

Yok

Kahrolası göğsümün ortasında sıkılmış bir yumruk gibi duran KARA DELİĞİ dolduracak başka bi bok bulamadım bugüne dek, çünkü yok.

(Trainspotting, Irvine Welsh. Çeviren: Avi Pardo. Dün playlist'in bağlantısını vermiştik; Trainspotting kitabından çok filmiyle biliniyor ülkemizde, filmin müzikleri de film kadar ilgi çekmişti doksanlarda; film müzikleri, elektroniği hikayenin için fazlaca sokmuştu -90'lar, haliyle- ama bizim liste kitapla biraz daha bağlantılı, Smiths, Iggy Pop, David Bowie, Frank Zappa zaten kitapta geçen isimler, gerisi de liste editörünün takdiri... Şimdilik şöyle diyerek kapatalım bu bahsi, Trainspotting'in devamı gelecek. Yakında, çok yakında...)

4 yorum:

  1. yoksa irvine welsh nin porno kitabı mı yayınlanacak?merak içindeyim:)

    The People of Paper kitabı hazırlanmakta dediniz,iddia ediyoruz böyle bir kitap okumadınız dediniz ve bizi iyice heyecanlandırdınız,böyle durumlarda beklemek çok sancılı oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt İnsanlar (The People of Paper) hazırlanıyor, iddiamız devam ediyor, bizler de heyecanlıyız. Ama bütün sürprizleri birden açık etmeyelim, Trainspotting'in arkası gelecek diyelim şimdilik sadece.

      Sil
  2. Bir şey sormak istiyorum.Son dönemde yayınlanan romanlara dikkat ediyorum,kitabın ve yazarının adını gölgede bırakan bilmem hangi ödülü aldı bilmem nerede bestseller oldu yazıları oldukça canımı sıkmakta.
    Hangi ödüller ciddiye alınmalı?Hangi ödüller cidden kaliteye veriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödüllerin sayısı çokça; bir kitabın ödül almış olması elbette ki her okurun onu beğeneceği anlamına gelmez. Bir referans olarak düşünmek gerek ödülleri - kitabı değerlendirmiş olan belli zümrelerin takdiri, ödülü daha önce almış olan yazarlar, ödülün misyonu vs. ile birlikte. Bestseller konusunda bir yazı hazırlıyorum, cevabı gelecek, takipte kalın.

      Sil