20 Aralık 2013 Cuma

N-n-n



Bir başka çağdan gelsin: John Steinbeck'in Nobel Ödül Töreni konuşması. 

Franz Kafka bilgisayar oyunu - o da ne ola diyenler için, buyrun, burada: iOS, PC, Mac, Android ve Linux platformlarında.

"En iyimser haliyle, kütüphaneyi kavrama biçimimiz, tıpkı evreni kavrama biçimimiz gibi sınırlı." Borges'in Babil Kütüphanesi mimariye ilham veriyor. Bir de gündem maddesi ekleyelim madem: Milli Kütüphanenin hurdaya çıkan kağıtları.

Umberto Eco'dan hayali toprakların haritaları. Bu bağlantının üzerine bir de Hayali Yerler Sözlüğü verelim ve yine Borges'e dönelim: "Dayanma gücümü yitirerek, sonsuz ufaklıkta, ışıltılı bir labirent düşledim: ortasında bir su testisi duruyordu; ellerim neredeyse testiye dokunacaktı..."

100 Euro'ya Picasso - güzel proje. Pek bilinmeyen bir Van Gogh tablosu, 'Yeşil Buğday Tarlaları, Auvers,' Washington yolundaymış. Son olarak vahim bir haber: Miro vakfı, İstanbul'daki Miro sergisinin kapatılmasını talep ediyor. 

Arnon Grunberg'in Hastalıksız Adam'ıyla Monika Maron'un Acayip Bir Başlangıç'ı şimdi kitapçılarda, blog yazarınızın ise çalışma masasında, okunmayı bekliyor.

Bu haftanın notlarını Cennete Uzanan Merdiven heykeliyle kapatalım bari: rivayet o ki, bulutlu günlerde, merdiven göğe doğru yükselip gözden yitiveriyormuş.

İyi tatiller.

(Görselde Hundertwasserhaus, Viyana.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder