22 Kasım 2013 Cuma

N-n-n

Doksanlarda Beyoğlu'nun kimi köşelerine uzanıp kültürel/entelektüel gelişimini Narmanlı Han'ın avlusundan geçerek tamamlamış olanlar için müjdeli bir haber: Deniz Kitabevi geri dönüyor! Adres: Dibek Sokak, Galata.

Oxford Sözlüğü tayfası, yılın sözcüğünü seçmiş: Selfie! Kelime yeni; icraat epey eski - bahis konusu olan, otoportrenin cep telefonu ya da dijital kamerayla çekilmiş versiyonu. Blog yazarınızın şahsi favorilerinden Frida Kahlo, kendi yüzünü kendi fırça darbeleriyle tuvale yansıtmaktan bıkıp usanmamış örneğin; aşağıdaki görselde ise hasta yatağında üst bedenini saran alçıyı boyarken görülüyor.

Joseph Brodsky'den bir okuma listesi - entelektüel bir sohbetin olmazsa olmazları: Descartes, Pasternak, Dostoyevski, Pessoa, Paz, Bachmann, Ahmedova ve niceleri. Brodsky bir yana; liste epey maskülen. Görsellere tıklayıp yazarları ve eserleri incelemeniz mümkün. Donald Barthelme'nin okuma listesi için sizi Koltukname'ye alalım.

Redhouse'dan harika bir çocuk kitabı, Tüyap keşiflerinden: Sıradışı Canlılar. Yazarın websitesi için buraya; çizerin işleri için buraya.

Sabit Fikir'de, Elif Bereketli imzalı harika bir Alberto Manguel söyleşisi: "Ve kimse yükten arı değildir."

Wes Anderson'dan yeni film: The Grand Budapest Hotel. Anderson filmlerinin müziklerinden oluşan albüm için buraya buyrun.

İyi tatiller!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder